CONCURS Quasar: Câștigă cel mai recent volum al Anei Mănescu

Ana Manescu si volumul QuasarExistă cărți scrise ca să placă unui anumit public, ce spun poveștile pe care fanii vor să le citească. Sunt cărți previzibile, construite pentru mase și pentru care indicatorul succesului este cantitatea, și nu calitatea. Există cărți lăudate pentru că așa îți recomandă PR-ul, cărți scrise din obligație, precum copiii născuți din nevoia de a fi în rândul lumii, tot așa cum există cărți slabe, grase, obeze, filiforme, naive, experimentate, îmbrățișate sau refuzate.

Există, totuși, cărți-medicament, pentru momentele în care ești tu cu tine și ai curajul să te privești în oglindă, fără zgomotul de fundal, sfaturile și pretențiile celorlalți, cărți pentru sine, și nu audiență, pentru recuperare și regenerare, eliberare de frici și obstacole. Quasar este o astfel de carte pe care o prețuiești din prima clipă și pe care preferi să o parcurgi atent, filă cu filă, rând cu rând, fiind atras de ea atât estetic cât și la nivel profund.

Prin Quasar, Ana Mănescu își dovedește maturizarea profesională și personală, de la romanul alter.ego, prin migala compoziției, preocuparea pentru cuvântul necesar și de neînlocuit, dar, mai ales, printr-o fină cunoaștere psihologică și o dezvăluire graduală a celor mai intense și ascunse emoții din noi. Pentru Ana, iubirea e fundamentală, dar, totodată, și un pretext pentru a scoate la suprafață demoni mai vechi, temeri, îndoieli, dorințe (încă) nerealizate, e o ocazie pentru a investiga problemele de identitate și realitatea din jur.

Quasar

QuasarQuasar

Volum de proză scurtă, Quasar (editura Herg Benet, 2015) se citește rapid și are efect terapeutic, temele abordare (dragostea, libertatea, moartea) vorbind un limbaj universal, accesibil indiferent de context.

Într-un interviu recent, Ana mi-a vorbit despre volum și despre obsesiile care au îndemnat-o mereu să scrie. „Quasarii mei nu sunt întocmai cei din astrofizică, dar au pornit de acolo. Voiam să știu care e cea mai puternică forță din univers. Google a zis ceva de iubire – nici nu glumesc –, dar i-am răspuns că mă interesează ceva mai palpabil. Și mi-a sugerat quasarii, iar o parte din ceea ce am citit despre ei m-a inspirat. Sunt regiuni compacte aflate în jurul unor găuri negre supermasive, fiind nuclee galactice active care emană foarte multă energie. Nu toate galaxiile au un astfel de nucleu activ, dar se crede că aceștia se pot crea sau reaprinde când două galaxii se ciocnesc. De aceea, în volumul meu, quasarii reprezintă cicliclitatea.“

QuasarPentru că mi-a plăcut, dau povestea mai departe și ofer volumul Quasar cu autograf. Concursul se desfășoară exclusiv pe Facebook, de pe 31 iulie până pe 6 august.

Ce trebuie să faci pentru a participa? Dai share (public), pe pagina ta, postului original de pe contul de Facebook Tipadelasocio (articolul și explicațiile). Răspunzi, printr-un comentariu, tot la postul original, la întrebarea: De ce avem nevoie de iubire? Sunt foarte curioasă ce vei răspunde 😀

Joi, pe 6 august, intri pe Facebookul Tipeidelasocio și afli dacă ai câștigat, prin extragere random.org. Succes!

***

Citește și:

INTERVIU Ana Mănescu: Mă tem că într-o zi nu o să mă mai tem, nu o să mai am obsesii

AnaMănescu.ro

Fuga de sine

Advertisements

2 comments

  1. Avem nevoie de iubire parinteasca si Dumnezeiasca pentru a ne naste, de iubire tinereasca pentru a simti ca traim, de iubire copilareasca pentru a ne simti impliniti si de iubire prieteneasca pentru a muri frumos.

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: