Cătălin Marin: Femeia e un pericol atunci când ești prost

Catalin MarinI-am propus lui Cătălin Marin un interviu despre femei și relații – citindu-i statusurile tranșante de pe Facebook – și a acceptat imediat, amuzat și interesat, la rândul său, de reacțiile primite de la domnișoare. Programator de meserie și scriitor din pasiune – cu toate că nu se consideră unul – autorul volumului „Spre seară nu se întâmplă nimic“ vorbește despre ce se întâmplă, uneori, spre seară și spune că, cel puțin în România, are o concurență foarte mică la capitolul masculi. Din punctul său de vedere, sunt mulți băieți, dar puțini bărbați, iar infidelitatea e doar pentru amatori.

O primă dimineață de după mișto, din punctul tău de vedere.

În primul rând începe la prânz şi în al doilea rând începe în felul în care s-a încheiat noaptea dinainte. De-asta nu agreez prea mult one-night-stand-urile, e oribil să te trezeşti cu o persoană străină în pat. În anii mei de maturitate, n-am avut ocazia şi mă bucur.

3 cuvinte/ sintagme care îți vin în minte când auzi „dragoste“.

Aşa rapid: sex, linişte, tot.

Ciorba reîncălzită are același gust? Sau e mai bună?

Nu ştiu, n-am încercat. De fapt am încercat o singură dată, mi-a fost de-ajuns. Nu cred că voi repeta figura.

Un compliment drăguț pe care l-ai primit de la o femeie.

Astea drăguţe sunt regula, am reţinut mai uşor excepţiile, cum ar fi „Tu ai un fond genetic bun”, am auzit de la vreo trei. La capitolul drăguţ, am remarcat mai mult expresia ei când mi l-a spus „se vedea aşa că ai o privire… de geniu” m-a distrat, eu nu-mi iau foarte în serios intelectul, mai curând îmi iau în serios barba, dar a spus treaba asta în aşa fel încât m-a emoţionat.

Catalin MarinÎn contextul ţării ăsteia simplul fapt că am peste 1,80 şi vorbesc gramatical corect (chiar dacă de scris mai dau rateuri) mă face să am concurenţă foarte mică la capitolul masculi.

„Fii bărbat, nu sex-friend ai scris într-un status. De ce se exclud cele două și ce te deranjează cel mai tare la ideea de sex-friend?

După cum estimam, reacţia la statusul respectiv a venit din partea femeilor, ele fiind principalele beneficiare ale fenomenului. Un bărbat are fie o singură femeie, fie câte o femeie. Pentru mine, a fi sex-friend echivalează cu un soi de resemnare în faţa nevoilor fizice, în detrimentul nevoilor spirituale, practic e ca şi cum te-ai trage de jucărie, amăgindu-te cu o prezenţă feminină, deci tot labă se numeşte şi e pentru băieţi, nu pentru bărbaţi.

Care e cea mai mare prostie pe care o poți face într-un mariaj?

Să proiectezi imaginea paternă/maternă asupra partenerului de viaţă.

O curvă iubește mai mult decât o virgină? Argumentează.

Nu cred în etichetele astea. Cuvântul „curvă” mi se pare a fi cel mai urât cuvânt din limba română, îl au şi polonezii dar la ei nu sună aşa oribil. Cu privire la termen în sine, presupun că nu ştii care e diferenţa dintre o curvă şi o prostituată, ei bine, o prostitutată se culcă cu toţi, curva se culcă cu toţi în afară de tine, cam aşa. Definiţia mea ar fi că o curvă e aia care se culcă cu un bărbat pentru alte beneficii în afară de plăcerea sexului şi ataşamentul emoţional. O fiinţă virgină abia descoperă dragostea, deci iese din calcul oricum ar fi. Cât despre mai mult, dragostea e o treabă absolută şi unitară, să spui că iubeşti mai mult sau mai puţin e ca şi cum ai spune că un om poate fi mai mult sau mai puţin mort.

Femeia singură la 40 de ani cu o pisică și o găleată de înghețată în brațe. Păreri, sugestii?

N-am cunoscut, n-am întâlnit, n-am auzit. Singura problemă pe care o văd în imaginea asta e îngheţata.

Statutul de scriitor îți oferă mai multă trecere la femei? Sunt ele mai ușor de făcut din cuvinte, cum s-ar zice?

Nu este absolut nicio diferenţă între succesul sau insuccesul la femeie de dinainte sau după ce am publicat, iar până să public nu m-am autodenumit niciodată scriitor, nici acum nu o prea fac. În contextul ţării ăsteia simplul fapt că am peste 1,80 şi vorbesc gramatical corect (chiar dacă de scris mai dau rateuri) mă face să am concurenţă foarte mică la capitolul masculi.

Poți iubi două femei în același timp? Nu mă refer la mamă și soră.

Nu, nu cred asta, la un moment dat am crezut, dar acum nu mai cred. Poţi simţi ataşament faţă de mai multe, îţi pot fi sau rămâne dragi, dar de iubit iubeşti una singură, fiindcă ea e tot.

Ce imagine îți vine în cap când zic „o femeie beată“?

„Self-destruct” aş fi zis auto-distrugere dar mi-a venit întâi în cap în engleză. Cea mai clară ilustrare a fenomenului e melodia aia „Habits”, aşa aş zice.

Femeia e un pericol atunci când…

Când eşti prost. Punct.

Pro sau contra relațiilor extramaritale?

Total anti, mai ales ca bărbat, oricum femeile înşală mult mai greu, trebuie să le ignori total ca să ajungă să aibă un amant, cel mult agaţă un amărât şi îl tăvălesc pe ăla o noapte, ele sunt mult mai preţioase cu emoţiile lor. Ca bărbat, să fii însurat şi să ai relaţii extraconjugale e ca şi cum ai merge pe sârmă cu plasă de siguranţă, adică e pentru amatori. Dacă ai dotarea necesară masculinităţii, fie te abţii, fie faci pasul.

Catalin Marin

Dragostea e o treabă absolută şi unitară, să spui că iubeşti mai mult sau mai puţin e ca şi cum ai spune că un om poate fi mai mult sau mai puţin mort.

Catalin Marin

Cum este femeia cu care alegi să-ți împarți timpul și ADN-ul?

ADN-ul nu-l prea împart ca să zic aşa, apropo de întrebarea cu complimentul, în primul rând trebuie să fie isteaţă, să îi meargă mintea şi să aibă picioare lungi, să fie feminină, cât mai sigură pe ea şi să îmi atingă ceva corzi emoţionale cât de puţin, altfel nu mă pot apropia de ea fizic sub nicio formă. Literatura n-o scoţi din peşteri reci, iar eu am nevoie de material literar veritabil, nu neapărat pentru scris cărţi, dar pentru a trăi bine şi frumos.

O replică proastă de agățat.

Ai o brichetă?

Ce părere ai despre femeile care poartă numai pantaloni, nu și fuste, rochii, sacuri de umblat pe stradă etc.

Am întâlnit o persoană care nu purta decât pantaloni fiindcă avea o mini-traumă din copilărie cu mătuşile care o ciupeau de picioare, să zicem că acceptam varianta. Suspectez în cazul lor o neîncredere în propria feminitate.

Ce fel de femeie ai vrea să fie fata ta?

Exact aşa cum vrea ea să fie.

###

Citește și:

Ce am învățat într-o săptămână fără Facebook

Petronela Rotar: Am întâlnit dragostea pentru trei luni. Încă plătesc pentru ele

5 comments

  1. Un scriitor tare interesant de care nu am auzit până acum.

    Liked by 1 person

  2. Denisa

    Foarte interesant acest interviu… acest scriitor…

    Liked by 1 person

  3. Numai interviuri de exceptie cu oameni extraordinari de care evident Romania rar a auzit. Felicitari ‘tipei de la socio’.

    Liked by 1 person

  4. Mulțumesc frumos, Alina! Te aștept cu drag când mai vrei să citești alte interviuri 🙂

    Like

Leave a comment