Artă pentru minți deschise, From Rajahstan to Balkan

Din dorința de a evada din real și pentru a găsi alternative la mainstreamul obositor și uniformizator, ne întoarcem la valorile fundamentale, grăitoare de adevăruri despre noi și ceilalți. Pentru unii, arta e singura formă de supraviețuire, medicament, apă și aer, fiindcă atunci când e autentică, reușește nu doar să schimbe esteticul din jur, ci și ideile, mentalitățile, direcțiile.

Asta se întâmplă și cu picturile realizate de Serena Luna Raggi şi Paul Hitter, artiștii care prezintă cultura romă prin imagini vii, surprinzătoare, intense, ce expun fragmente din viața cotidiană.

Lucrările celor doi pot și admirate și cumpărate la expoziția de pictură „From Rajahstan to Balkan“, o călătorie vizuală din India, în Persia, Turcia și până în Balcani ce aduce în prim plan atât modele culturale, cât și comportamente, credințe și obiceiuri individuale.

From Rajasthan to Balkan

Frumusețea și diversitatea picturilor se datorează drumurilor complexe pe care Serena Luna Raggi şi Paul Hitter le-au parcurs. Artista originară din Bologna și pasionată de artă orientală a călătorit prin diverse colțuri ale lumii pentru a se îmbogăți spiritual și a surprinde imaginea femeii ancestrale, în timp ce pictorul român și-a plimbat operele din Franța în Statele Unite pentru a evidenția în picturile sale aspecte locale și globale.

Expoziția cu vânzare poate fi vizitată doar sâmbătă, 25 iulie, de la ora 20.00, la ArtXpert Fine Art Concept-store, Strada Puțul lui Zamfir, Nr. 45, de unde nu vor lipsi, bineînțeles, autorii picturilor.

Mai multe despre artă, provocări și reușite, în curând, într-un interviu cu Paul Hitter, pe blogul Tipadelasocio.

Paul HitterPaul Hitter

pictura Paul HitterSerena Luna RaggiSerena Luna Raggi

pictura Serena Luna Raggi***

Citește și: INTERVIU Lavinia Călina: E mai ușor să găsești valorile după ce elimini posturi TV și reviste de scandal

Ce o să zică lumea?

Ne-am jucat obraznic cu viața

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: